open-navfaktor-logo
search
Turnir Braća Bašović
Migrant iz Irana digao Dom mladih na noge
Nisam mogao vjerovati da ću dobiti ovakve ovacije. Pozitivno sam se iznenadio i volio bih da nađem način da se borim za BiH, rekao je za Faktor Karoo Mahmoud Giyahi
24.11.2019. u 22:37
get url
text
Karoo Mahmoud Giyahi, migrant iz Irana, kick-box
Karoo Mahmoud Giyahi, migrant iz Irana, kick-box

Domaći kickbokseri večeras su u glavnim bormaba trijumfovali nad Makedoncima na 17. Memorijalnom turniru "Braća Bašović". U punom sarajevskom Domu mladih domaća publika je uživala u šest odličnih borbi.

U glavnoj borbi večeri u disciplini K-1 u kategoriji do 75 kilograma Haris Brko Biber u prvoj rundi je klasičnim nokautom pobijedio makedonskog borca Dejana Ristevskog, dok je Edin Sinanović tehničkim nokautom savladao također Makedonca Roberta Kostovskog. Karoo Mahmoud Giyahija, migrant iz Irana i član kluba "Gazija" sa rezultatom 3:0 sudijskom odlukom je bio bolji od Splićanina Brune Ninčevića. Odlični Iranac digao je publiku na noke atraktivnim udarcima i nagrađen je velikim aplauzom.

- Bio sam iznenađen podrškom kada sam krenuo prema ringu. Nisam mogao vjerovati da ću dobiti ovakve ovacije. Pozitivno sam se iznenadio i volio bih da nađem način da se borim za BiH – rekao je za Faktor Karoo Mahmoud Giyahi.

U dvije predborbe Ermin Hadžajlija je rezultatom 3:0 bio bolji od Alena Đoze, a Viktor Milić je istim rezultatom savladao Nuha Hebibovića. U pauzama mečeva brojnu publiku svojim demonstracijama zabavljali su članovi teakwando kluba „Bosna“ iz Visokog, na čelu sa Edinom Kajevićem Kajom, ginisovim rekorderom u razbijanju kokosovih oraha laktom u minuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.