open-navfaktor-logo
search
Borilački sportovi
Legendarni Mike Tyson ima savjet za Conora McGregora
I on sam je u vrlo turbulentnoj karijeri imao nevjerovatne vrhunce, ali i vrlo duboke ponore
08.10.2019. u 13:57
get url
text

Niko ne zna hoće li se u 2019. godini u kavez vratiti bivši prvak UFC Conor McGregor.

A dojam je da sve manje ljudi i mari hoće li problematični borac ponovno biti dio UFC-a ili će se baviti nečim drugim. S borcima poput Nurmgomedova, Adesayne, Jonesa... jasno je da ga UFC u ovom trenutku ne treba da bi ostvarivao dobre rezultate, piše Fightsite.

Legendarni bokserski prvak Mike Tyson tvrdi da se može poistovjetiti s McGregorom. I sam je vrlo brzo stekao slavu i bogatstvo što ga je odvelo u nekom drugom pravcu, svakako ne u pozitivnom. U razgovoru s Arielom Helwanijem "Iron Mike" potvrđuje da vas bogaćenje preko noći može odvesti u krivom smjeru i uništiti vam život. I on sam je u vrlo turbulentnoj karijeri imao nevjerovatne vrhunce, ali i vrlo duboke ponore.

- Mislim da je Conor nevjerojatan tip - poručio je Tyson dodavši:

- Gledajte, mi ne znamo kako se nositi s takvim stvarima! Imamo milione dolara, a nikada prije nismo imali tako nešto. Naše porodice nikada nisu imali ništa takvo. Mi sami se nikada nismo našli u svijetu takvog bogatstva.

Tyson ima savjet za Irca, koji bi mu mogao pomoći da se vrati na stare staze.

- Odjednom se počneš boriti, počneš raditi ono što voliš i to ti ide jako lagano. A onda ti odjednom daju hrpu novca jer to radiš. Ali u tom trenutku ti nemaš kontrolu, ti si divljak. Ne znaš što činiti u tim trenucima. Daš drugima dio novca, kupuješ poklone drugima, a oni to možda ne zaslužuju. Ne znaš što činiti s tom lovom i imaš osjećaj da to možda ni ne zaslužuješ - objašnjava Tyson svoju priču i tako daje savjet irskoj zvijezdi.

Bivši svjetski prvak smatra da veliko bogatstvo donosi i veliko samopouzdanje. Borci počnu misliti da su neuništivi i nepobjedivi, a okolina im progledava kroz prste njihovo loše ponašanje. Tyson vjeruje da McGregorov povratak mora doći iz njega samog.

- Conor mora pogledati u sebe i upitati se: Šta se dogodilo? Zašto sam ovdje gdje sam sada trenutno i kako da zaustavim to što se dogodilo? - zaključio je legendarni bokserski prvak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.