open-navfaktor-logo
search
Vrhunski rezultati
Emir Hastor nagrađen sa dva priznanja
Najuspješniji goraždanski atletičar, jedan od najboljih maratonaca u BiH Emir Hastor proteklih dana dobio je priznanja za ostvarene vrhunske sportske rezultate u prošloj godini.
25.01.2024. u 16:01
get url
text

Plaketu mu je najprije dodijelila Vlada FBiH i Ministarstvo kulture i sporta FBiH, a sinoć je to učinio i Sportski savez BiH na 79. izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH.

- Ništa ne može i neće ostati nezapaženo naročito ako godinu iskoristite onako kako najbolje znate. Naravno da sam ponosan, jer sinoć sam u Kaknju primio još dvije nagrade, plaketu i priznanje za ostvarene vrhunske rezultate u 2023. godini čime sam se našao među 15 najboljih sportista Bosne i Hercegovine koji su nagrađeni za ostvarene rezultate u prošloj godini - pojasnio je Hastor.

Napomenuo je da je svaki vid priznanja za ostvarene rezultate sportistima dodatni motiv da budu još bolji.

- Sportisti daju sve od sebe da dostojno predstave svoju zemlju, ali i gradove i klubove iz kojih dolaze. Naći se među najboljim sportistima BiH nije mala stvar, pogotovo kada dolazite iz Goražda. Znate u kakvim uslovima ja treniram i kakva nam je atletska staza, koja je stara preko 40 godina. Ali i pored toga mi ćemo nastaviti da radimo dalje i da donosimo u naš grad i kanton još medalja - poručio je Hastor koji se već priprema za narednu sezonu.

Prvo ovogodišnje takmičenje očekuje ga u martu na polumaratonu u Mostaru, dok će u aprilu učestvovati na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.