open-navfaktor-logo
search
Veliki uspjeh
Anes Ličina osvojio dvije medalje na Evropskim policijskim igrama u Španiji
Na ovogodišnjim 9. Evropskim policijskim igrama u španskom gradu Torrevieja, policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Anes Ličina, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, osvojio je dvije medalje. 
02.10.2023. u 14:27
get url
text

U judou Ličina je u kategoriji do 90 kg osvojio srebro, dok je u brazilskom džiju-džicu osvojio bronzanu medalju u kategoriji GI do 94 kg.

- U pripremnom periodu za odlazak na takmičenje, pored trenažnih aktivnosti, imao sam i problem sa skidanjem kilaže, ali sve sam uradio na vrijeme i iz Sarajeva krenuo u pohod na jednu ili dvije medalje. Tokom polufinalne borbe u judou doživio sam ozbiljnu povredu nožnog prsta - otvoreni lom, tako da sam, umjesto na dodjeli medalja, bio u bolnici na saniranju povrede i operaciji. Bronzanu medalju u brazilskom džiju-džicu osvojio sam u ovakvom stanju, povrijeđen - kazao je Ličina.

Navodi da je poseban osjećaj ponosa i časti predstavljati svoju državu i  grad, uz veliku želju da na sljedećim Evropskim policijskim igrama, koje će biti održane za dvije godine, nstupi brojnija ekipa iz Bosne i Hercegovine.

- U policijskim strukturama na svim nivoima ima ozbiljnih i veoma uspješnih sportista koji imaju možda i značajnije rezultate u svojim sportovima od mene, ali nemaju podršku - dodao je Ličina. 

Zahvalio se na podršci menadžmentu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Branislavu Crnogorcu i Arijani Jahi, Olimpijskom komitetu BiH kao i Bosnae team unitedu, Judo klubu Olimp Sarajevo i Brazilian Jiu-Jitsu klubu Željezničar.

Na ovogodišnjim Evropskim policijski igrama učestvovalo je više od 3.000 sportista iz 30 zemalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.