open-navfaktor-logo
search
Preldžić u Orloviku
Senzacija: Bivši reprezentativac Turske potpisao za klub iz Žepča
Preldžić je rođen 6. septembra 1987. godine u Zenici i jedno vrijeme se pominjao kao potencijalni reprezentativac BiH
29.10.2019. u 14:53
get url
text

Košarkaški klub Orlovik iz Žepča danas je dospio na naslovnice svih medija. Klub koji igra u A2 ligi BiH - grupa sjever, danas je predstavio veliko pojačanje.

Dres Orlovika nosit će Emir Preldžić, bivši reprezentativac Turske, koji je, između ostalog, u bogatoj karijeri nosio dresove istanbulskih velikana Fenerbahčea i Galatasaraya.

- Seniorski tim u nedjelju (3. novembra 2019) u 16.30 sati, igra prvu utakmicu A2 lige FBiH na domaćem terenu u dvorani KŠC Don Bosco. Protivnik našim seniorima je KK Banovići.

Nadamo se da će prvenstvo početi pobjedom pogotovo jer imamo košarkašku veličinu koja je pojačala naše seniore, a riječ je o Emiru Preldžiću.

Emir je igrao u skoro svim dijelovima svijeta i ostavio veliki trag igrajući u reprezentaciji Turske, kao i timovima s kojima je igrao Euroligu.

Moramo naglasiti da je bio draftovan i da je svojevremno izabran za 12 najboljih mladih igrača Svijeta (2007. godine). Sretno kroz sezonu i vidimo se u dvorani - poručili su iz KK Orlovik.

Preldžić je rođen 6. septembra 1987. godine u Zenici i jedno vrijeme se pominjao kao potencijalni reprezentativac BiH, ali nikada nije zaigrao u dresu svoje zemlje, nego je nastupao za Tursku. Bio je draftovan u drugoj rundi NBA drafta 2009. godine od strane Phienix Sunsa, ali nikada nije igrao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Prije četiri godine proglašen je za najboljeg sportistu Turske. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.