open-navfaktor-logo
search
Sukob centara
Nurkić ponovo u "sukobu" sa Greenom: Povlačim što sam rekao, ne zaslužuje...
Steph Curry pogodio je nevjerovatnu trojku u zadnjoj sekundi za pobjedu Golden Statea protiv Phoenixa (113:112) u derbiju Zapadne konferencije.
11.02.2024. u 11:38
get url
text

Naš Jusuf Nurkić u poraženom timu na parketu je proveo 26 minuta i 26 sekundi i za to vrijeme ubacio je šest poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Bh. zvijer se sinoć prvi put susrela s Draymondom Greenom od incidenta prilikom kojeg ga je krilni centar Golden Statea udario.

Zbog brojnih incidenata NBA liga je suspendovala Greena na neodređeno vrijeme i tražila da ide na kurs o kontroli emocija i sprečavanje ovakvih ispada. Nurkić ga je tada branio i rekao da "tom bratu treba pomoć".

Green se vratio nakon mjesec "hlađenja" i od tada je bio bez ikakvih ispada, a nije ništa loše napravio ni sinoć, osim što je ovaj put emocije ispuštao bahatom proslavom, po kakvima je poznat cijelu karijeru. Nurkić očito smatra da, ako nije njih izbacio iz repertoara, neće ni nasilno ponašanje.

- I dalje pravi scene. Pokušava udarati ljude, raditi ono što i uvijek, ali nije me briga. Povlačim sve što sam rekao, on ne zaslužuje novu šansu. Ovaj put su pobijedili, vidjet ćemo što će biti za mjesec - kazao je Nurkić.

Green je praktično ostao bez teksta kad su mu prenijeli Nurkićeve riječi, pa je nakon desetak sekundi tišine odgovorio:

- Mislim da sam se odlično ponašao. Pokušao mi je ući u glavi i nije mu uspjelo. Ako hoćete da budem tih kao on, to neću nikad biti jer tihi momci ne pobjeđuju - kazao je Green.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.