open-navfaktor-logo
search
Konačni rasplet
Njemačka ili Srbija: Danas borba za svjetsko zlato, evo gdje gledati veliko finale
Zavjesa na Svjetsko košarkaško prvenstvo u košarci koje se od 25. augusta igra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, bit će spuštena danas.
10.09.2023. u 08:13
get url
text

Dan odluke i konačnog raspleta u filipinskoj prijestolnici Manili kreće utakmicom za bronzanu medalju između Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. Susret počinje u 10.30 sati.

Kanada je u polufinalu eliminirana od Srbije, dok su američki košarkaši izgubili bitku s Nijemcima.

Finalni meč, evropska bitka za svjetsko zlato između Njemačke i Srbije počet će u 14.40 sati. Manila je domačin i velikom finalu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FIBA (@fiba)

Njemačka na putu do finala nije osjetila gorčinu poraza. Nijemci su redom pobjeđivali Japan, Australiju, Finsku, Gruziju, Sloveniju, Latviju i SAD.

Die Mannschaft debituje u finalu svjetskih prvenstava, njihov najveći dosadašnji uspjeh na svjetskoj sceni je bronza iz SAD-a 2002. godine.

Srbija je do finala "uzela mjeru" Kini, Portoriku, Južnom Sudanu, Dominikanskoj Republici, Litvaniji i Kanadi. Jedini poraz tim Svetislava Pešića doživio je od Italije.

Ključni duel u finalu mogli bi voditi Dennis Schroder i Bogdan Bogdanović.

Nijemac u prosjeku na Mundobasketu bilježi 17.9 poena, 6.7 asistencija, dva skoke i 1.4 ukradene lopte, dok srbijanski reprezentativac zabija 19.4 poena po meču, uz 4.6 asistencija, 3.3 skoka i 2.3 ukradene lopte.

Finalnu, kao i utakmicu za treće mjesto prenosi Sport klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.