open-navfaktor-logo
search
Euroliga
Kraljevi "ugasili" Crvenu zvezdu u Beogradu, Musa ispod nivoa
Košarkaši Real Madrida nastavljaju rušiti rivale u Euroligi.
19.12.2023. u 20:42
get url
text

Real je u Beogradu protiv Crvene zvezde stigao do 14. pobjede u 15. kolu takmičenja rezultatom 72:58, a beogradski tim upisao je desti poraz u sezoni.

Crvena zvezda imala je sjajan start utakmice koju je otvorila serijom  7:0, imali i prednost 14:6. Ipak, u drugom dijelu prve dionice gosti su "ugasili" motivisane košarkaše domaćeg tima i istopili prednost srbijanskog predstavnika. Prva četvrtina okončana je neriješenim rezultatom 20:20.

Kraljevi su bolje krenuli i u drugu dionicu te u petoj minuti imali 35:28, odnosno plus sedam. Deset poena prednosti aktuelni prvak Evrope imao je dvije minute prije odlaska na odmor (43:33), a prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 45:34 u korist španskog tima.

Treću četvrtinu Real je dobio rezultatom 16:11 i u 10 minuta odluke ušao sa plus 16. U trećoj dionici prve poene na meču postigao je i naš Džanan Musa. Bh. košarkaš bio je precizan sa linije slobodnih bacanja, a pogodio je i jednu trojku.

Posljednja četvrtina donijela je i manje dopadljivu košarku, manji broj poena, a uspješnija je bila Crvena zvezda rezultatom 13:11.

Musa je igrao 19 minuta. Završio je meč sa četiri poena, sva četiri je postigao u trećoj četvrtini. Pogodio je jednu trojku iz sedam pokušaja, imao je jedan neprecizan šut za dva poena, a jednom je šutirao sa linije slobodnih bacanja i bio precizan. U učinak je ugradio jedan skok i dvije asistencije.

Najbolji pojedinac u Beogradu bio je Mario Hezonja sa 17 poena i 10 skokova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.