open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Zrinjski u Poljskoj traži pobjedu koja ga ostavlja u igri za nokaut fazu
Fudbaleri Zrinjskog večeras od 18.45 sati u Varšavi protiv Legije igraju meč 4. kola UEFA Konferencijske lige.
09.11.2023. u 08:13
get url
text

Nakon nesretnog poraza prije dvije sedmice na stadionu Pod Bijelim brijegom od istog rivala, izabranici trenera Krunoslava rendulića tražit će pobjedu koja bi ih ostavila u igri za plasman u nokaut fazu najmlađeg evropskog takmičenja.

- Imamo problema sa sastavom. Hrvoje Barišić odavno nije s nama. Isto tako ni Mario Tičinović se nije uspio oporaviti i ne konkuriše za ekipu, a svi ostali su zdravi i spremni. Naravno da ne idemo tamo samo da bismo potrošili vrijeme, naše ambicije su jasne: odigrati dobro, pružiti kvalitetnu igru i idemo na pobjedu, to je jasno - kazao je Rendulić, prisjetivši se utakmice u Mostaru koja je uz diskutabilne VAR odluke pripala Poljacima:

- Tada su centimetri odlučivali o tome ko će pobijediti, a mi smo nažalost ostali kratkih rukava. Očekujem da će ovo biti drugačija utakmica nego što je bila u Mostaru.

Legia igra pred svojim navijačima i sigurno će pokušati iskoristit tu atmosferu, a na nama je da odgovorimo na adekvatan način, pokušati se suprotstaviti, zabilježiti dobru igru i pobjedu.

Nemanja Bilbija, kapiten Zrinjskog, istakao je kako evropske utakmice ne trpe pogreške.

- U Mostaru smo odigrali jako dobru utakmicu, ali Legia je iskoristila našu nepažnju u drugom poluvremenu i došla do pobjede. Morat ćemo biti fokusirani i na najsitnije detalje, jer evropske utakmice ne trpe ni najmanje greške. Legia je velika ekipa i veliko ime u Poljskoj i imam maksimalno poštovanje prema njima - kazao je Bilbija.

Meč će suditi trojka iz Španije, a glavni arbitar je Ricardo de Burgos. Osiguran je i direktan TV prijenos na Arena Sport TV.

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.