open-navfaktor-logo
search
Za kraj jeseni
Zrinjski dočekuje Sarajevo: Ko će prezimiti kao prvi pratilac Borca?
Fudbaleri Zrinjskog i Sarajeva spustit će zavjesu na jesenjio dio Premijer lige Bosne i Hercegovine.
18.12.2023. u 08:28
get url
text

Veliki derbi igra se večeras od 18 sati u Mostaru, a ujedno će to biti i bitka za drugu poziciju na premijerligaškoj tabeli. Ko će prezimiti iza Borca, saznat ćemo večeras oko 20 sati...

Gosti će na stadionu Pod Bijelim brijegom nastupiti znatno oslabljeni. U kadru neće biti suspendovani Slaviša Radović, kao ni povrijeđeni Adalberto Penaranda, koji je u prošlom kolu protiv GOŠK-a teren morao napustiti u osmoj minuti.

- Peneranda ima težu povredu. On je završio polusezonu, ali oni koji su tu svjesni su svoje kvalitete i mislim da možemo pružiti dobru partiju i završiti polusezonu kako svi želimo - kazao je Simon Rožman, trener FK Sarajevo, dodavši:

- Čestitam Zrinjskom na igrama u Evropi, dobro su zastupali našu ligu i državu. Mi mamo svoju računicu. Zrinjski je favorit, ali imamo mi dosta toga pokazati.

Zrinjski će nastupiti bez Slobodana Jakovljevića, koji je suspendovan zbog žutih kartona, ali se u taboru Mostaraca nadaju da će oni koji istrče na teren odigrati maksimalno i ostvariti pobjedu.

- Sve smo podredili da odigramo što bolje, dođemo do pobjede i još jednom nagradimo naše navijače. Pogotovo naše navijače na "stajanju" jer se opraštaju od ove tribine (slijedi rekonstrukcija tribine). Očekujem dobru utakmicu, da navijači budu zadovoljni. Sastaju se dvije ekipe koje znaju igrati i koje su u vrhu tabele. Međutim, nadam se da smo spremni odigrati 33. utakmicu na najvišem mogućem nivou i doći do pobjede - rekao je Mario Ivanković, trener Zrinjskog.

Meč u Mostaru igra se od 18 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu. Glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.