open-navfaktor-logo
search
Navijače brinu brojke
Zmajevi i Norvežani negativni rekorderi baraža, nešto "bolji" je Izrael
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Slovačke okončala je jedne od najlošijih kvalifikacija u historiji, ali još ima šanse da se plasira na EURO 2024.
21.11.2023. u 21:02
get url
text

VEZANI TEKST - U četvrtak odluka: Hoće li kuglice obradovati Zmajeve u baražu, polufinale igramo kući

Kartu za Njemačku naš nacionalni tim imat će priliku osigurati kroz baraž koji će se igrati u martu naredne godine. Zmajevi će sutra na žrijebu u Nyonu saznati ime rivala u polufinalu, a dvije su opcije - Finska (ako Ukrajina ili Island budu prebačeni u Ligu A) ili Ukrajina (ako Fidska bude prebačena u Ligu A).

No ono što brine sve navijače BiH su brojke u vezi s play-offom. Do sada smo četiri puta igrali doigravanje za plasman na neko veliko takmičenje i nikada nismo prošli dalje.

Kada se gledaju samo baraži za evropska prvenstva, naš nacionalni tim sa Norveškom drži negativni rekord. Obje selekcije su tri puta igrale baraž i upisale su tri neuspjeha.

Nešto "bolji" je Izrael koji je dva puta igrao doigravanje, ali je oba puta pognute glave napuštao teren. Od ostalih mogućih protivnika Zmajeva u polufinalu, Ukrajina i Island imaju polovičan uspjeh, a Finska, prema podacima UEFA-e, nikada nije igrala baraž.

Mađarska ima tri prolaza u tri baraža, Hrvatska dva od dva.

U nastavku pogledajte kakve učinke imaju svi učesnici baraža za evropska prvenstva.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.