open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Zeničani hit bh. elite: Čelik u Mostaru preokrenuo protiv Veleža i zasjeo na vrh
Strijelac za Rođene bio je Brandao, a za goste su pogađali Huseinbašić i Vrhovac 
03.08.2019. u 19:20
get url
text

Zenički Čelik još jednom je potvrdio da je hit nove sezone u Premijer ligi BiH. Nakon gostujuće pobjede protiv Širokog Brijega u prvom kolu, te remija sa Sarajevom na Bilinom polju, Zeničani su danas slavili u Mostaru protiv Veleža sa 2:1 i tako preuzeli lidersku poziciju.

S druge strane Velež je još jednom razočarao i nakon tri kola prikovan je za posljednje mjesto na tabeli bez bodova.

U ekipu Rođenih se vratio Nusmir Fajić i već u petoj minuti imao je veliku priliku, ali je šutirao pored gola. Ipak, iskusni napadač u 17. minuti izborio je jedaanesterac koji je u pogodak pretvorio Brandao.

Fajić je u 29. minuti u priliku izbacio Ćosića, ali njegov udarac odlazi pored gola. Do odmora se rezultat nije mijenjao, a onda spektakl i prava "ludnica", a Čelik za nešto više od četiri minute igre stiže do preokreta.

Ljubiša Pecelj prošetao se kroz odbranu Veleža, ali je njegov udarac krajnjim naporom zaustavio Bobić. Ipak, spasa nije bilo u 48. minuti kada je Ermin Huseinbašić pogodio za izjednačenje.
Slavlje gostiju nije se ni stišalo, a Bobić je ponovo morao po loptu u mrežu.

Nakon kornera sa desbne strane koji je izveo Nermin Jamak u gužvi se najbolje snašao Vedran Vrhovac koji je pogodio za 1:2.

Rođeni su do kraja krenuli po izjednačenje, a najbolju priliku imao je Brandao koji je u 76. minuti pogodio stativu.

U drugom današnjem meču, derbiju začelja, Zvijezda 09 i Mladost DK podijelili su bodove. Domaći su poveli golom Ognjena Đelmića u 32. minuti, a za 1:1 pogodio je Mario Crnički u 67.  minuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.