open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Željo u velikim problemima pred Neftchi: Štilić otpao, upitna još četiri fudbalera
Fudbaleri Željezničara sutra od 21 sat na Grbavici igraju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige protiv azerbejdžanskog Neftchija.
26.07.2023. u 19:11
get url
text

Nermin Bašić, trener Plavih, u najavi utakmice otkrio je da ima velikih problema kada je u pitanju igrački kadar, s obzirom na to da ima nekoliko povrijeđenih i prehlađenih fudbalera.

Riječ je o Semiru Štiliću, Edinu Cocaliću, Hamzi Gasalu, Edinu Rustemoviću i Irfanu Jašareviću.

- Imamo problema sa igračkim kadrom. Sigurno će otpasti veoma bitan igrač, Semir Štilić. Edin Cocalić, Hamza Gasal i Edin Rustemović su povrijeđeni, dok Irfan Jašarević ima temperaturu - otkrio je Bašić, ali i istakao da zbog toga neće biti negativan:

- Ova atmosfera koja je napravljena oko Želje zaslužuje da im kažemo da ćemo se boriti i da im kažemo da mi to možemo.

Trener Želje kazao je da je Neftchi veliki klub iz Azerbejdžana koji je devet puta bio prvak te zemlje. Ipak, napomenuo je da trenutno u klubu ima dosta turbulencija, što treba pokušati iskoristiti, ali igrači Željezničara nipošto ne smiju dopustiti da ih to zavara.

- Imaju osam reprezentativaca, veliko ime na trenerskoj poziciji, koji voli da igra napadački fudbal, ali nije imao mnogo vremena da uigra ekipu. Tehnički su perfektni, iako su izgubili najboljeg igrača. Navijačima je bitno da igrači ostave srce na terenu, moramo želiti pobjedu više od Neftchija. Vjerujemo u čudo, u sebe i to je karakter ove ekipe - izjavio je Bašić.

Napadač Sulejman Krpić ističe da je u taboru Željezničara odlična atmosfera, te da očekuje kvalitetan meč protiv veoma jakog protivnika.

- Spremni smo da izađemo na teren i damo 200 posto svojih mogućnosti. Moramo ispoštovati ono što trener traži od nas i pokušati ostvariti pobjedu - rekao je Krpić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.