open-navfaktor-logo
search
Protiv Sloge u Doboju
Željo lovi prve gostujuće bodove
Fudbaleri Sloge i Željezničara danas od 15 sati u Doboju igraju zaostalu utakmicu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
20.09.2023. u 08:22
get url
text

Željo je uvezao dva poraza, u petak je puni plijen s Grbavice neočekivano odnio GOŠK, dok je Sloga pobjedom protiv Tuzla Cityja zaustavila neugodnu seriju od četiri poraza.

Plavi su bez učinka na gostovanjima ove sezone. Na prvom su izgubili od Posušja 1:0, a na drugom od Veleža identičnim rezultatom.

Trener Nermin Bašić u Doboju ne može računati na kartoniranog Aleksandra Kosorića, dok su zbog povreda pod velikom dilemom nastupi Nedima Mekića i Sulejmana Krpića.

- Želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek. U posljednjim utakmicama nismo imali sreće, u 90. minuti nam se lomi sve. Sezona je duga, treba vjerovati u ono što radimo - rekao je trener Želje Nermin Bašić.

U Doboju lakše dišu poslije trijumfa nad Tuzla Cityjem.

- Nadam se da smo pobjedom nad Tuzla Cityjem napravili taj psihološki momenat u našu korist. Sigurno da svaka utakmica, a pogotovo protiv sarajevskih premijerligaša, donosi dodatni motiv - smatra trener Sloge Vlado Jagodić.

Željo i Sloga odmjerili su snage tri puta u prošloj sezoni, a maksimalan učinak imao je sarajevski premijerligaš.

Utakmicu u Doboju sudit će Aleksandar Njegomirović, a direktan prijenos je na Areni Sport.

Tablice omogućuje Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.