open-navfaktor-logo
search
Odlična premijera
Željo ima novog "ratnika": Poslije Krpića osvojio najviše duela protiv Zrinjskog
Željezničar je proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine otvorio remijem bez pogodaka protiv Zrinjskog.
20.02.2024. u 21:01
get url
text

Iako nakon posljednjeg zvižduka Ermina Sivca nisu slavili pobjedu, niko od Željinih navijača u subotu nije otišao razočaran sa Grbavice. Prije svega jer aktuelni prvak BiH i favorit u ovom meču niti u jednom segementu nije nadigrao Plave, a kod Željinih igrača viđena je jedna nova energija koju je, sudeći po reakcijama i načinu vođenja utakmice u ograđenom prostoru pokraj klupe, na tim prenio trener Bruno Akrapović.

Željo se borio, "bacao na glavu" i na taj način možda i kompenzirao slabosti i deficite koje u ovom dijelu sezone ima naspram Mostaraca.

Plavi su u ovom meču na djelu vidjeli i nova pojačanja. Harun Karić, veznjak iz Tuzle, u svojoj premijeri na Grbavici odmah je pokazao da će biti od pomoći. Ako je suditi po viđenom, Željo je na sredini terena dobio novog ratnika. Iako je protraćio polusezonu u zagrebačkoj Lokomotivi, Karić je pokazao da to nije utjecalo na njegovu "fiziku" i prava je šteta što podaci o pretrčanim kilometrima nisu javno dostupni.

Zato jesu oni o osvojenim duelima, a statistika Sofascorea kaže da je mladi reprezentativac BiH bio uspješniji od rivala 11 puta. Sedam puta na tlu i četiri puta "u zraku". Kada su u pitanju osvojeni dueli, kod Želje je uspješniji bio samo Sulejman Krpić (16).

Kod Zrinjskog je Antonio Ivančić dobio 15 duela, a Slobodan Jakovljević i Josip Ćorluka po 10.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.