open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Vlatko Glavaš: Kada u FSBiH imate 2:1 protiv BiH, onda morate igrati prijateljsku sa Rusijom
Vlatko Glavaš, bivši kapiten fudbalske A reprezentacije BiH i zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH oglasio se povodom posljednjih dešavanja u FSBiH.
09.09.2022. u 17:34
get url
text

Krovna kuća fudbala danas je potvrdila da će Zmajevi 19. novembra igrati prijateljski meč protiv Rusije, a Glavaš je komentarisao ovu odluku.

VEZANI TEKST - Faktor u posjedu dokumenta: Ovo je stav UEFA-e o utakmici Rusija - BiH

- Posljednja dešavanja u FSBiH, najbolje govore šta se dešava kada politike koje rade protiv države Bosne i Hercegovine preuzmu institucije, kao što su SNSD i HDZ preuzeli FSBiH i rade na uništavanju naše reprezentacije. To se dešava kada u FSBiH imamo omjer 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, koji se nastoji prepisati na sve državne institucije - rekao je Glavaš, dodavši:

- Tada i protiv svoje volje morate igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Ne bi ništa bilo sporno da u tome postoje sportski motivi, ali bojim je da riječ o političkim motivima, i to onih politika koje ne misle dobro Bosni i Hercegovini. Fudbalski savez BiH mora biti vraćen u ruke onih koji Bosnu i Hercegovinu vole - kazao je Glavaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.