open-navfaktor-logo
search
Druženje u Sloveniji
Vico Zeljković i njegovi saradnici kod predsjednika UEFA-e
Sinoć je u Ljubljani na stadionu Stožice odigrana humanitarna fudbalska utakmica na inicijativu predsjednika UEFA Aleksandera Čeferina.
16.09.2023. u 15:21
get url
text

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za sanaciju šteta nastalih u avgustovskim poplavama u Sloveniji.

Utakmici su prisustvovali bivši fudbaleri, te brojni fudbalski radnici, privrednici i ljudi iz javnog života, koji su imali priliku donirati sredstva.

Na zelenom terenu su se našle brojne fudbalske zvijezde: Buffon, Bierhoff, Vidić, Ševčenko, Maldini, Figo, Ibrahimović, Zanetti, Boban, Mijatović, Mandžukić, Šuker... a sa klupa su ih predvodili Fabio Capello i Matjaž Kek.

- Fudbal, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, ponovo je ujedinio ljude u humanoj misiji i vjerujem da će prikupljena sredstva značajno doprinijeti obnovi materijalnih dobara.

Naš odziv na ovu akciju je najmanje što smo mogli da uradimo za velikog prijatelja našeg fudbala Aleksandera Čeferina i prijateljski slovenački narod - napisao je Vico Zeljković na svojoj Facebook stranici.

Zajedno sa njim u Sloveniji je bio i njegov savjetnik Marko Miličić, te dvojica potpredsjednika Ivan Beus i Irfan Durić. Zeljković se na Facebooku "pohvalio" i fotografijom sa bh. glumcem Enisom Bešlagićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.