open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Varešanović otkrio koji prvotimac propušta Torpedo, prodato blizu 15.000 ulaznica
Uoči revanša prvog pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Torpeda na Koševu održana je konferencija za medije. Prisutnima su se obratili Mirza Varešanović, trener Bordo tima i kapiten Almedin Ziljkić.
19.07.2023. u 20:42
get url
text

Prvi meč ova dva tima odigran prošle sedmice u Gruziji završen je neriješenim rezultatom 2:2.

- Sigurno da nas čeka neizvjesna utakmica, sa jako dobrim protivnikom koji ima iskustva i jako dobre igrače.

- U prvoj utakmici smo pojazali da se možemo nositi sa takvim ekipama. U prvih 35 minuta smo mogli riješiti utakmicu, ali to nismo uradili. Nadam se da ćemo to sutra uspjeti - kazao je Varešanović pa nastavio:

- Ni u prvoj utakmici nismo taktizirali, ne vidim razloga da to radimo sada. Nismo se istrošili u prvih pola sata, nas je presjekao prvi gol. Dva puta smo se vraćali u meč, to je snaga Sarajeva. Nema alibija za sutra - rekao je trener Sarajeva.

Varešanović je otkrio da na sutrašnjem meču neće moći računati na Soldu, a da se u sastav vraćaju Avramovski i Šerbečić.

- Soldo neće biti u kadru jer je po povratku iz Gruzije dobio temperaturu. Što se tiče Avramovskog i Šerbečić, oni se vraćaju u roster - kazao je šef struke Sarajeva.

Prisutnima se potom obratio Almedin Ziljkić.

- Dolazi nam ozbiljna ekipa koju ne smijemo potcijenjti. Torpedo čine sjajni igrači, na nama je da ozbiljni pristupimo. Dobro smo se spremili, toplo vrijeme nam ne smije biti alibi. Na nama je sve, ne treba nas potcijeniti - kazao je kapiten Bordo tima.

Na kraju konferencije za medije iz Sarajeva  su istakli da je prodato blizu 15.000 ulaznica.

Susret Sarajevo - Torpedo na programu je sutra od 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.