open-navfaktor-logo
search
Prihvaćena žalba
VAR na utakmici u Belgiji napravio veliku grešku, meč će se ponoviti
Utakmica između Anderlechta i Genka, koja je odigrana 23. decembra prošle godine, igrat će se ponovno zbog velike greške VAR-a koja je direktno utjecala na rezultat.
28.01.2024. u 11:21
get url
text

U utakmici koja će se morati ponoviti Anderlecht je bio pobijedio golom Andersa Dreyera iz prve minute sudijske nadoknade.

Razlog ponavljanja utakmice je situacija iz 23. minute. Genkov napadač Yira Sor postigao je gol Kasperu Schmeichelu nakon što je on obranio jedanaesterac Bryanu Heynanu.

VAR je javio glavnom arbitru Nathanu Verboomenu da je Sor ušao u šesnaesterac prije nego što je Heynan pucao s bijele tačke i da bi gol trebalo poništiti.

Osim Sora, u kazneni prostor prije izvođenja penala ušla su i dvojica igrača Anderlechta, što bi, prema pravilima igre, trebalo rezultirati ponavljanjem jedanaesterca za Genk, a ne tek poništavanjem postignutog gola s bijele tačke.

Genk je uložio žalbu, a Disciplinska komisija utvrdila je da je oštećeni klub u pravu i da bi se penal trebao ponoviti umjesto da se samo poništi postignuti gol iz nastavka igre. Zato će se utakmica igrati ponovno. Datum odigravanja još nije poznat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.