open-navfaktor-logo
search
FSBiH odlučio
Utakmice 32. kola PLBiH u ponedjeljak, ponovo pomjeren i revanš finala Kupa
AUTOR: Faktor/S. Š.
10.05.2024. u 17:41
get url
text
Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovin donio je odluku o terminima utakmica 32. kola Premijer lige BiH i revanšu finala Kupa.
Mečevi pretposljednjeg kola elitnog razreda našeg fudbala umjesto 18. igrat će se 20. maja, a revanš finala Kupa pomjeren je sa 22. na 23. maj. Istina, postoji mogućnost da neki prvenstveni susreti 32. kola budu odigrani i u subotu, odnosno za vikend, ali pod uvjetom da ne bude nepoznanica kada je u pitanju odluka o prveku, plasmanu ekipa koje će izboriti plasman u Evropu i u borbi za opstanak (to će biti poznato tek nakon susreta 31. kola koji se igraju od danas do ponedjeljka).
Odluka o promjeni termina donešena je zbog toga što bi nakon 32. kola mogao biti poznat novi prvak BiH, a kako su čelnici FSBiH na Kongresu FIFA-e na Tajlandu (17. maj) bilo bi neozbiljno da najboljoj ekipi u našoj zemlji ne uruče medalje i pehare.
Kako je potvrđeno Faktoru i finalisti Kupa BiH su se složili da se revanš najmasovnijeg takmičenja igra u četvrtak (23. maj) kada će također biti podijeljenje medalje i pehari.
Parovi 32. kola
Borac - Igman
Sarajevo - Posušje
Sloga - Široki Brijeg
Velež - GOŠK
Zrinjski - Tuzla City
Zvijezda 09 - Željezničar
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.