open-navfaktor-logo
search
Teške optužbe
Ukrajinci "igraju prljavo": Objavili šokantne tvrdnje da Zmajevi za poziv plaćaju do 20.000 eura
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine igrat će protiv Ukrajine.
23.11.2023. u 15:23
get url
text

Iako je polufinale baraža na rasporedu tek 21. marta, mediji u Ukrajini su već počeli "tihi rat" sa Zmajevima.

Tamošnji portal Sport očito se odlučio služiti svim i svačim, "zaigrao je prljavo", pa je objavio priču koja se odnosi na šokantne tvrdnje poljskog novinara Piotra Slonke, a vezan je za fudbalsku A reprezentaciju BiH. Naime, Slonka na svom Telegram kanalu kaže da svi Zmajevi, osim Edina Džeke plaćaju poziv u nacionalni tim.

- Gledao sam grupu Slovačke u kvalifikacijama za EURO. Bosna je jako slaba ekipa. Razgovarao sam s jednim od bh. igrača: Oni su u velikoj krizi.
Samo Džeko igra normalno u reprezentaciji, a ostali igrači moraju platiti (do 20.000 eura) učešće na utakmicama i vjeruju da nakon što su platili ne trebaju ništa drugo raditi - objavio je Sport tvrdnje Piotra Slonke.

Bosna i Hercegovina je zauzela pretposljednje, peto, mjesto u kvalifikacijama za EURO 2024 sa samo devet bodova. Iza BiH je ostao samo Lihtenštajn, a ispred su završili Portugal, Slovačka, Luksemburg i Island.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.