open-navfaktor-logo
search
Crnogorski mediji
Udarac za Borac: Golman Milan Mijatović završio polusezonu
Banjalučki Borac neće po dobrom pamtiti posljednje kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
22.11.2023. u 14:16
get url
text

Milan Mijatović, crnogorski golman, koji nosi dres lidera premiejrligaškog karavana, doživio je povredu u 58. minutu meča protiv Mađarske, zbog koje je morao i da napusti teren.

Iskusni čuvar mreže povrijedio se pri jednom ispucavanju, a stradala je prednja loža. Kako piše crnogorski Lob sport poslije dodatnih ljekarskih pregleda ustanovljeno je da će Mijatović odsustvovati sa terena minimalno četiri nedjelje, što samim tim znači da više neće moći da pomogne svom Borcu u ovoj polusezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mijatović je standardan na golu Borca, a u velikoj mjeri je zaslužan što je klub iz Banja Luke na prvom mjestu Premijer lige BiH sa šest bodova više od drugoplasiranog Sarajeva. Također, Borac ima najbolju odbranu u elitnom društvu bosanskohercegovačkog fudbala sa samo 10 primljenih golova u 14 odigranih mečeva.

Na početko sezone, u evropskoj, revanš utakmici protiv Austrije Beč, povrijedio se prvi golman Nikola Ćetković, a prije prvog meča protiv austrijskog tima Bojan Pavlović je morao na operaciju slijepog crijeva. Pavlović se sada oporavio i po svemu sudeći "zadužit" će jedinicu Banjalučana. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.