open-navfaktor-logo
search
Vehabović vjeran Veležu
U petak presudio Sarajevu, danas potpisao novi ugovor
Edo Vehabović, ofanzivni veznjak Veleža, u petak je golom u 65. minuti presudio Sarajevu u derbiju Bosne i Hercegovine, a danas je potpisao novi ugovor.
05.12.2023. u 18:05
get url
text

VEZANI TEKST - Uprava Veleža radi sjajan posao: Potpisao i najbolji strijelac

Kako su objavili Rođeni on je danas produžio saradnju sa mostarskim klubom do ljeta 2026. godine.

- Edo Vehabović rođen je 01. maja 1995. godine u Gračanici. Ponikao je u FK Olimpik, da bi nakon dobrih igara u Bratstvu iz Gračanice obukao dres Rođenih sredinom 2018. godine.

Član je generacije koja je nakon 33 godine izborila učešće Rođenih na evropskoj sceni, a godinu kasnije i trijumfalno okončala sezonu osvojivši trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

U šest sezona provedenih u Veležovom dresu odigrao je 178 utakmica postigavši 16 golova, dok je u 26 navrata upisao asistencije.

U polusezoni koja je na izmaku 15 odigranih utakmica, u dva navrata je tresao mreže protivničkih golmana, a sa upisane tri asistencije zauzima drugo mjesto na listi najboljih asistenata Rođenih.

Prije njega danas su ugovore produžili Ante Oreč i Nermin Haskić.

- Današnji potpisi predstavljaju kontinuitet kvalitetnog i sistemskog rada, sa ciljem rješavanja igračke križaljke, koja će Rođenima omogućiti preduslove za ostvarenje zacrtanih ciljeva u nastavku takmičenja, kako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali svakako i u Kupu BiH - saopćeno je iz Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.