open-navfaktor-logo
search
Nahvalio Dijamanta
Turski novinar blizak Fenerbahčeu: Batshuayi ne može zamijeniti Džeku, koliko god golova postigao
Fudbaleri Fenerbahčea plasirali su se u četvrtfinale Kupa Turske nakon što su sinoć slavili gostujuću pobjedu kod Gaziantepa. Istanbulski velikan slavio je sa 2:0, a briljirao je Michy Batshuayi.
08.02.2024. u 13:33
get url
text

Napadač iz Belgije, konkurent našeg Edina Džeke iz vrha napada, koji je nastavio rešetati protivničke mreže.

Belgijanac je u zadnjih šest susreta postigao osam golova i opasno se nameće za mjesto u startnoj postavi Fenera. Posebno zbog činjenice da je Dijamant u rezultatskoj krizi i da njegov post traje od 10. januara.

Međutim, turski novinar blizak turskom velikanu Senad Ok smatra da koliko god golova Belgijanac postigao, ne može zamijeniti Dijamanta.

- Čestitam Batshuayiju i treneru Kartalu. Zamjerli su Kartalu što on nije igrao na početku sezone. Međutim, Batshuayi ne može zamijeniti Džeku, koliko god golova postigao - poručio je Ok, pa objasnio zbog čega ima takvo mišljenje.

- Fenerbahče igra mirnije kada je Džeko u igri. Džeko, koji ima viši standard, prvi je strijelac. Također mislim da su Batshuayi i Džeko idealan duo.

Džeko je ove sezone odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima, zabio 20 golova te sedam puta asistirao. Dijamant je u blagoj golgeterskoj krizi i već pet uzastopnih susreta nije zatresao mrežu. Međutim, i dalje je prvi strijelac turskog prvenstva.

Sa druge strane, Batshuayi je do sada postigao 17 golova na također 29 mečeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.