open-navfaktor-logo
search
Hercegovački derbi
Treneri se žalili na teren, Budimir poručio: Mislim da je bio čist prekršaj na golmanu, ali...
Mario Ivanković i Marijan Budimir, treneri Zrinjskog i Širokog Brijega, nakon hercegovačkog derbija potencirali su loš teren na Mokrom docu.
10.12.2023. u 17:24
get url
text

- Teško je pričati o fudbalu u ovim uvjetima. Čestitao bih i jednim i drugim igračima. Bili smo spretniji i sretniji i zasluženo smo slavili. Idemo se spremati za Aston Villu, malo veći nam je roster. Najvažnije je da smo danas dobili utakmicu i da smo isprali gorak okus nakon poraza od Zvijezde 09. Uz to, važno je da se niko nije povrijedio - rekao je Ivaković za Arena Sport TV.

I starteg domaćih je imao zamjerki na teren, ali i sudijsku odluku iz prvog poluvremena, koja je kumovala vodećem golu Zrinjskog.

- Ovo danas nije imalo veze sa fudbalom. Ko dobije duel, ko bude imao više sreće, uspije kazniti protivničku grešku ili neku drugu stvar pobijediti utakmicu. Nije bilo igre, bilo je dosta preskakanja, dugih lopti. Nažalost pogreška u prvom poluvremenu usmjerila je utakmicu. Mislim da je bio čist prekršaj na golmanu, ali šta je tu je. Mi svoje šanse nismo iskoristili, oni jesu i to je tako - kazao je Budimir za Arena Sport TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.