open-navfaktor-logo
search
Stižu na Grbavicu
Tegeltija najavio gostovanje Borca kod Želje i objasnio čudno ponašanje protiv Austrije
Fudbaleri Željezničara i Borca u subotu od 20.45 sati na Grbavici će igrati derbi 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
06.08.2023. u 18:03
get url
text

VEZANI TEKST - Video postao viralan: Jeste li vidjeli čudno ponašanje Milana Tegeltije, predsjednika FK Borac?

Oba kluba su propustila uvodne utakmice domaćeg prvenstva zbog nastupa u Evropi, ali nakon što su ispali iz UEFA Konferencijske lige, slijede im obaveze u domaćem prvenstvu. I odmah međusobni duel.

Utakmica je najavio Milan Tegeltija, predsjednik Banjalučanja, koji se prisjetio duele iz 2010. i 2011. godine kada je Borac pobjedama na Grbavici osvajao trofeje.

- 2010. bio sam u Upravi Borca u finalu Kupa pobjedili smo Željezničar na Grbavici u sjajnoj utakmici i atmosferi i uzeli Kup uz veliki aplauz domaće publike. 2011. na Grbavici smo opet pobjedili Željezničar i uzeli titulu uz aplauz domaće publike. Nastavimo tradiciju - najavio je Tegeltija subotnji duel koji će igrati stari rivali na Grbavici.

Prvi čovjek Banjalučana osvrnuo se i na čudno ponašanje koje je manifestovao tokom utakmice protiv bečke Austrije, koja je odigrana proteklog četvrtka na Gradskom stadionu.  

- Usput, to što gestikuliram ustima dok pratim igru Borca je samo stvar zanesenosti i potpune koncentracije na utakmicu. Izgleda smiješno, ali šta da radim, u tom trenucima ne razmišljam šta radim i kako izgledam - napisao je, između ostalog, Tegeltija na Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.