open-navfaktor-logo
search
Iz Beograda se hvale
Talenat Arsenala: Majka Sarajka potvrdila da će joj sin igrati za Srbiju, šta rade u FSBiH?
Još jedan talenat, koji bi mogao postati svjetska zvijezda, a koji ima veze sa Bosnom i Hercegovinom, neće igrati za našu zemlju.
23.02.2024. u 10:10
get url
text

VEZANI TEKST - O BiH nije razmišljao: Porijeklom iz Višegrada, rođen u Njemačkoj, u martu debituje za Srbiju?

Louis Zečević-John, talentovani 16-godišnjak londonskog Arensala, čija je majka Sarajka, a otac sa Kariba, prema pisanju beogradskih medija zaigrat će za Srbiju.

Srbijanski mediji pozivaju se na objavu Twitter naloga "Serbian Fottball Scout".

- Tokom našeg kratkog razgovora, njegova majka potvrdila mi je da je Louis prihvatio poziv naše reprezentacije i uskoro će se pridružiti U16 reprezentaciji Srbije.

To nije konačna odluka, naravno, ali definitivno je znak šta on namjerava. Nadam se da je ovo samo početak prelijepe i duge karijere - piše u objavi.

Zečević-John je rođen 20. januara 2008. godine u Engleskoj, gdje žive njegovi roditelji. Iako ima 16 godina, već je nastupao za U18 ekipu Arsenala i u dvije utakmice postigao jedan gol. Igra na poziciji desnog krila, primarno kao krilni napadač, a može pokriti i poziciju desnog beka. Na njegovom Instagram profilu može se vidjeti da je u oktobru 2022. godine bio na kampu U15 reprezentacije Engelske... 

Nedavno su se srbijanski mediji pohvalili da će za A tim Orlova debitovati Jan Karlo Simić, stoper Milana, koji je rođen u Njemačkoj, a roditelji su mu iz Višegrada.

I dok komšije, kako u Srbiji, tako i Hrvatskoj, brinu o budućnosti, bore se za svakog igrača, u FSBiH čekaju "talente" koji u jednom trenutku shvate da ne mogu igrati za Njemačku, Srbiju i(li) Hrvatsku (čast izuzecima koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke), a kojima je bh. dres očito rezervna opcija, te se hvale kako su završili "velike poslove".

VEZANI TEKST - Postaje li BiH rezervna domovina fudbalerima?

Naravno, svaki igrač, ukoliko ima mogućnost, ima pravo da bira za koga će igrati. No javnosti je dostupno sve šta se dešava u našem fudbalu. Kada neki talenat vidi da, recimo, u reprezentaciji BiH prednost ispred igrača RB Salzburga, ima neko ko igra za neku školu fudbala (ali je tatin sin i dedin unuk), pitanje je da li će taj i ući u ozbiljnije razgovore sa predstavnicima FSBiH...

Stoga i ne čudi da je Hrvatska već godinama u vrhu svjetskog fudbala, a i Srbija je sve češći učesnik završnica najvećih takmičenja. Za to vrijeme Zmajevi igraju baraž, a odgovorni iz FSBiH ne odgovaraju za svoj nerad. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.