open-navfaktor-logo
search
Horor u Italiji
Šokantna ispovijest izbodenog fudbalera: Vidio sam ženu ispred mene kako umire
Pablo Mari, fudbaler Arsenala na posudbi u italijanskoj Monzi, jedna je od pet osoba izbodenih tokom napada u supermarketu u blizini Milana.
28.10.2022. u 11:50
get url
text

Incident se dogodio u supermarketu Carrefour u tržnom centru Milanofiori di Assago, na periferiji Milana oko 18.30 sati po lokalnom vremenu.

Napada je izveo 46-godišnji Italijan, koji je za vrijeme velike gužve iz džepa izvadio nož i počeo nasumično ubadati ljude.

Pablo Mari, zajedno s još nekoliciko povrijeđenih ljudi, helikopterom je prevezen u bolnicu, gdje ga čeka lakši operativni zahvat.

VEZANI TEKST - Stravičan napad u Italiji, među žrtvama i fudbaler Arsenala

- Šta se dogodilo? Jednostavno, imao sam sreće. Vidio sam ženu ispred mene kako umire, a to sam mogao biti ja. Vodio sam svoje dijete u kolicima, a onda sam osjetio oštru bol u leđima. Okrenuo sam se i vidio čovjeka kako ispred mene ubada osobu u vrat. Ja sam dobro, već ću u ponedjeljak biti na terenu - rekao je Pablo Mari za Gazzettu dello Sport.

Mari je sada u redu i razgovarao je s Adrianom Galianijem, izvršnim direktorom Monze.

- Pablo je nevjerovatan momak. Imao je nakon svega još snage da se i našali. Imao je sreće, a mislim da ga je spasila njegova visina. Ubodna rana nalazi se tek malo ispod pluća - otkrio je Galliani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.