open-navfaktor-logo
search
Crtice sa Tušnja
Sloboda protiv Gradine pod reflektorima: Merdović potpisao, stiže pojačanje iz Sarajeva
Luka Merdović, crnogorski ofanzivac, potpisao je danas ugovor s tuzlanskom Slobodom.
29.08.2023. u 11:25
get url
text

Radi se o krilnom napadaču koji je u prošloj sezoni nastupao za bihaćko Jedinstvo, s odličnim učinkom od 15 postignutih golova u 25 utakmica.

Merdović će već u subotu imati priliku da upiše prve minute u dresu Slobode, naravno, ako mu trener Zlatan Nalić ukaže priliku, s obzirom na to da će 25-godišnjak do vikenda odraditi svega nekoliko treninga s novim timom.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović za Faktor je rekao da među Crveno-crne na pozajmicu stiže i Tarik Kapetanović i da bi posao trebao biti okončan danas.

- Postoji mogućnost da i on bude u konkurenciji za naredni meč. Kapetanović dolazi na posudbu do zime, s tim što će Sloboda imati prednost da Kapetanovića zadrži i poslije toga, ukoliko ga njegov poslodavac odluči slati na novu pozajmicu - pojasnio nam je prvi čovjek Crveno-crnih.

Podsjetimo, Kapetanović je u ljetnom prijelaznom roku prešao iz Slobode u Sarajevo u transferu vrijednom 80.000 KM. Sinoć je s klupe pratio meč Sarajeva i Veleža.

Također, otklonjene su i sve birokratske procedere vezane za Adisa Hadžanovića pa će i ovaj veznjak konkurisati za meč s Gradinom.

Predsjednik Mujkanović potvrdio je da će Sloboda subotnju utakmicu s Gradinom igrati u noćnom terminu (20 sati).

Poslije tri kola Sloboda je jedini tim u Prvoj ligi FBiH sa maksimalnim učinkom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.