open-navfaktor-logo
search
Trener Širokog Brijega
Skender: Maksimalno spremni dočekujemo susret sa Stupčanicom
Nogometni klub Široki Brijeg ovog vikenda gostuje kod Stupčanice iz Olova u sklopu osmine finala Kupa BiH.
09.02.2024. u 14:28
get url
text

Šef stručnoga štaba Dino Skender, kojem je ovo prva službena utakmica na klupi Plavo-bijelih, vjeruje u pozitivan ishod i dobru predstavu svojih igrača, saopćeno je iz kluba nakon konferencije za medije.

- Želimo primijeniti sve ono na čemu smo radili u ovom pripremnom periodu. Momci od prvog dana dobro rade i vjerujem kako smo maksimalno spremni. Na nama je u ova preostala dva dana usavršiti detalje i spremni dočekati utakmicu protiv Stupčanice - rekao je Skender.

Zadovoljan je kako je ekipa brzo usvojila njegove zahtjeve u fazi napada kao i u fazi odbrane.

- Iz sedmice u sedmicu smo pokušavali dići intenzitet i kvalitetu fudbala. Vjerujem kako smo u tome uspjeli i da ćemo tako i nastaviti. Što se tiče Stupčanice, znamo da je Kup takmičenje svojevrsna zamka i protiv niželigaša se na gostujućem terenu uvijek može imati problema ako mi ne budemo imali dan, a pogotovo protiv ekipe koja ima ambiciju ući u Premijer ligu. Znamo da nas čeka jako kvalitetan protivnik, ali sve ovisi o nama i mi moramo biti pravi - istakao je on.  

Skender je još kazao da se ne žele opterećivati protivnikom, nego da će fokus staviti na kvalitetnu izvedbu svoje ekipe.

Za utakmicu u Olovu trener Širokog Brijega je otkrio kako sigurno neće moći računati na Božu Musu, te da Kpan ima nekih zdravstvenih poteškoća, ali kako su svi ostali potpuno spremni i da vjeruje u širinu svoje klupe ko god istrčao na teren.

Kapiten ekipe Marijan Ćavar otkrio je kakva atmosfera vlada među igračima te kako s nestrpljenjem očekuju prvu takmičarsku utakmicu nakon zimske pauze.

- Raspoloženje u ekipi jako je dobro. Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme gdje smo i rezultatski skoro sve utakmice riješili u našu korist.  Ekipa je napredovala u odnosu na prvu polusezonu i jedva čekamo nastavak - istakao je kapiten Plavo-bijelih.

Utakmica se igra u nedjelju od 13 sati uu direktan prijenos na kanalu Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.