open-navfaktor-logo
search
Sarajevo preporođeno
Simon Rožman pred Igman: Stvari su legle kako bih ja želio, riješili smo i svlačionicu
AUTOR: Faktor
05.04.2024. u 10:26
get url
text
Fudbaleri Sarajeva u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu će ugostiti ekipu Igmana iz Konjica.
Bordo tim je vezao dvije ubjedljive pobjede (GOŠK - 4:0, Tuzla City - 5:1), te će seriju nastaviti protiv izabranika Edisa Mulalića.
- Jak mirno, fokusirano, predano poslu i u jako dobrom raspoloženju je prošla ova sedmica. Sa Igmanom smo igrali prije par sedmica i jako dobro se poznajemo. Zadnju utakmicu protiv njih smo odigrali na jako dobrom nivou, bilo je puno dobrih stvari, ali nas nije zadovoljio krajnji rezultat (2:2).
U tom smjeru želimo i sada odigrati, s tim da na kraju slavimo sa našim navijačima. Što se tiče protivničke ekipe, u njoj nastupa nekoliko igrača koji su nosili dres Sarajeva i igrat će sa posebnim motivom i žarom. Ipak, nadam se da ćemo na kraju slaviti sa našim navijačima - rekao je Simon Rožman, trener Sarajeva, a govorio je i o promjeni formacije i igri sa trojicom stopera u zadnjoj liniji:
- Sam sistem se promijenio, ali model igre nije. Imamo plan A i plan B. Dobro je da nam to ide. Razmišljamo da prilagodimo igračima da se oni najbolje osjećaju na terenu.
1000095553
FOTO:
Damir Hodžić
1 od 3
left-arrowright-arrow
Sarajevo je do meča sa Borcem imao mnogo problema, ali su se, čini se, stvari posložile.
- Ne bih se vraćao u prošlost. Stvari su legle kako bih ja želio. Puno toga smo zadržali za sebe, ali dosta toga se i zna. Mislim da smo riješili i svlačionicu, one ružne stvari, a ovo je pravi put. Jako puno je do kraja, jako puno je bodova i nama je svaka utakmica mogućnost da pokažemo ono što smo najavljivali prije - kaže Rožman.
Eldar Mehmedović, prvotimac Sarajeva, prvjenac u Bordo dresu postigao je u prošlom kolu protiv Tuzla Cityja na Tušnju.
- U protekle dvije utakmice smo ostvarili dvije pobjede, a taj niz želimo nastaviti i sutra. Dosta smo dobili na sampouzdanju. Analizirali smo Igman, imaju svojih vrlina i mana. Posjeduju svoj kvalitet, ali mi smo maksimalno fokusirani na sutrašnji meč. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da se na kraju svi zajedno veselimo - kazao je Mehmedović.
Meč na Koševu igra se sutra sa početkom u 20.45 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sport.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.