open-navfaktor-logo
search
Najavio i Zrinjski
Simon Rožman otkrio kakav će biti zimski prijelazni rok FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo u augustu 2023. godine predstavio je Simona Rožmana kao novog trenera, dok je bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić postao sportski direktor.
15.12.2023. u 13:03
get url
text

Od tada su prošla četiri mjeseca, a tim sa Koševa je u vrhu tabele i u borbi za plasman u Evropu. Rožman je govorio za portal MeridianSportBH, a dotakao je se i zimskog prijelaznog roka, što najviše i interesuje navijače Sarajeva.

- Prijelazni rok će početi poslije Nove godine i sve stvari radimo u hodu. Sve što smo do sada napravili iza toga stoji skauting mreža igrača kakve mi želimo. Na zimu sigurno neće biti previše promjena jer mislim da nema potrebe za tim i da ovaj kostur ekipe ima dobre kvalitete.

Sigurno ćemo na nekim pozicijama osvježiti stvari jer kao što sam rekao, najbitnije je sada sastaviti ekipu koja bi se mogla u drugom dijelu sezone uigrati do te mjere da u Evropi budemo u maksimalnoj formi. Kostur ekipe već znam i dopunit ćemo ga sa dva-tri igrača. Mislim da će to biti ekipa koja će biti konkurentna za najviša mjesta u ligi, a u Evropi svakako želimo napraviti iskorak - kazao je Rožman.

Trener Bordo tima govorio je i o derbiju protiv Zrinjskog koji se igra u ponedjeljak u Mostaru.

- Jedan veliki respekt za Zrinjski koji je igrao Konferencijsku ligu što je dobro za nas da imamo predstavnika u Evropi. To diže rejting ligi i želio bih da se to dešava svake godine. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će naredne godine predstavljati ligu. Imamo i mi svoju računicu, zakazali smo protiv Veleža jer nismo bili onakvi kakvi trebamo i želimo biti.

Kući igramo dosta dobro i mislim da se to vidi. U gostima imamo nekih poteškoća, detektirali smo to sve i pričamo sa igračima o tome. Želimo se našim navijačima iskupiti s hrabrom, borbenom igrom i da nas to nagradi pozitivnim rezultatom - naglasio je Rožman.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.