open-navfaktor-logo
search
Zasjedao Izvršni odbor
Sergej Jakirović dobio podršku, znači li to da su mu dani u Dinamu odbrojani?
Sergej Jakirović, nekadašnji trener mostarskog Zrinjskog, nije mogao ni zamisliti kroz šta će sve prolaziti kada je preuzeo zagrebački Dinamo.
07.11.2023. u 08:42
get url
text

Na pomalo ružan način se razišao sa Rijekom, kada je ekipu praktično ostavio na cjedilu. No, čini se da se nije najbolje snašao u redovima hrvatskog prvaka, a već nekoliko puta bio je na ivici otkaza. Sinoć je o bivšem Zmaju raspravljao i Izvršni odbor Modrih.

- Jednoglasno je dana podrška treneru i stručnom štabu prve ekipe kao i Upravi kluba po pitanju ciljeva sportskih rezultata koji i dalje ostaju isti: osvajanje domaćeg prvenstva, osvajanje Kupa i prolazak grupe evropskih takmičenja - saopćeno je sa Maksimira.

Mnogi će reći da su to sjajne vijesti za Jakirović. Međutim, na ovim prostorima je "opasno" dobiti podršku, a da bilježiš loše rezultate, jer to znači, pokazala je praksa, da ubrzo slijedi i otkaz...

Jakirović je na Maksimir stigao 21. augusta i hrvatskog prvaka vodio u 16 utakmica. Ima deset pobjeda, remi i pet poraza. U HNL-u je trenutno treći, a u grupi UEFA Konferencijske lige zauzima drugo mjesto. S Dinamom je izborio četvrtfinale Kupa, a Modri sljedeću utakmicu igraju u četvrtak kod češke Viktorije Plzen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.