open-navfaktor-logo
search
Teške riječi
Senegalci otkrili razlog zbog kojeg je Mane ošamario Sanea?
Sadio Mane žestoko je kažnjen zbog incidenta nakon prve utakmice četvrtfinala Lige evropskih prvaka protiv Manchester Cityja kada je udario Leroya Sanea.
14.04.2023. u 11:32
get url
text

Bayern je potvrdio da je Senegalac suspendovan i da neće konkurisati za utakmicu protiv Hoffenheima. Uz to, kako piše Bild, Mane je novčano kažnjen sa oko milion KM (500.000 eura), što je jedna od najvećih kazni u historiji njemačkog kluba. Uz to, razmišljalo se o dugoročnoj suspenziji, pa čak i raskidanju ugovora. Međutim, navodi isti izvor, Sane je u razgovoru s čelnicima kluba jasno kazao kako ne želi tako tešku kaznu za saigrača i slučaj se sad smatra riješenim. Mane bi se mogao vratiti već za revanš utakmicu protiv Cityja.

A šta se zapravo dogodilo na Etihadu, odnosno šta je iznerviralo Sanea da udari saigrača?

Senegalski portal Taggat tvrdi da je Manea uznemirio način na koji je Sane razgovarao s njim na terenu, nakon čega je uslijedio sukob u svlačionici. Sve je započelo u 83. minuti, kada je Sane kritizirao Manea na terenu jer mu nije dodao loptu.

VEZANI TEKST - Bayern donio odluku: Suspendovan Sadio Mane

Navodi se kako je Mane u svlačionici odmah nasrnuo na Sanea, prigovarajući mu zbog načina na koji je ovaj s njim razgovarao na terenu, a onda mu je Sane navodno rekao:

- Ti, crno g..no.

Nakon toga Senegalac je saigrača udario šakom u lice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.