open-navfaktor-logo
search
Zmajevi na Ilidži
Šehić "predstavio" Tursku, Todorović najavio pobjedu na Grbavici
Golman Zmajeva naglasio je da on i saigrači još ne razmišljaju duelu Lige nacija protiv Sjeverne Irske
09.10.2018. u 16:45
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer na Ilidži i počela priprema za predstojeće utakmice protiv Turske u Rizeu (11. oktobra) i Sjeverne Irske na Grbavici (15. oktobra).

Jedan od reprezentativaca koji nastupa u zemlji našeg narednog protivnika je i Ibrahim Šehić, golman Erzeruma.

- Turska igra tri dana poslije s Rusima, pa je pitanje u kojem će sastavu izaći protiv nas. Ako bude i  kombinovani tim oni će biti našpanovani jer su to domaći igrači koji se žele nametnuti. Utakmica se ne igra bez razloga u Rizeu. Atmosfera će biti paklena, a vjerujem da će meč biti kvalitetan - najavio je Šehić.

Naglasio je da on i saigrači još ne razmišljaju duelu Lige nacija protiv Sjeverne Irske.

- Prijateljski mečevi su tu da isprobamo sve igrače, ali maksimalno trebamo da uđemo i u duel protiv Turske, jer svaki meč reprezentacije je bitan. Trenutno smo fokusarini na meč protiv Turske, a poslije gostovanja u Rizeu razmišljat ćemo o Sjevernoj Irskoj - istakao je Šehić, koji će po svemu sudeći biti prvi golman Zmajeva bez obzira na činjenicu što se u državni tim vratio i Asmir Begović.

Ono što je poremetilo planove selektora Roberta Prosinečkog i stručnog štaba je nedolazak Seada Kolašinca, fudbalera Arsenala zbog povrede. No, pomoćni trener Gordan Ciprić kaže da je u ovom trenutku najvažnije da se Kolašinac oporavi.

- Najviše će nam nedostajati u igri, jer on je naš reprezentativac. Želimo što brži njegov oporavak i u dogovoru s klubom smo odlučili da je puno bolje da ta faza oporavka nakon povrede bude odrađena u Londonu. Svi ostali igrači su zdravi. Rekao bih čak da s naglašeno velikom voljom i željom treniraju. Nadam se da ćemo ovaj današnji i sutrašnji trening odraditi u tom tonu i da će biti sve u redu - rekao je Ciprić i dodao:

- Kada nastupate za reprezentaciju tu nema lako ćemo, tu nema utakmica gdje se nešto špekulira, uvijek idemo na rezultat, makar on nije prioritet. Ali, nije nam svejedno kako će to izgledati na terenu i na kraju krajeva kakav će rezultat biti.

Darko Todorović, defanzivac Red Bull Salzburga, u mandatu Roberta Prosinečkog standardni je A reprezentativac.

- Drago mi je što selektor ima povjerenja u mene, a ja nastojim opravdati to na terenu. U Sjevernoj Irskom nismo bili na nivou, ali ćemo ovdje pokušati ispraviti što nije valjalo i nadam se ubilježiti pobjedu - naglasio je Todorović.

Zmajevi će od 17 sati u Butmiru odraditi i drugi trening, a put u Tursku planiran je za sutra ujutro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.