open-navfaktor-logo
search
Avantura
Schurrle polugol prošao kroz najteži izazov: Temperatura -19, vjetar 100 na sat, ništa nisam osjećao...
Andre Schurrle, bivši njemački fudbaler, koji je okončao karijeru 2020. godine, oprobao se, kako je priznao u najtežem izazovu u životu.
17.01.2023. u 16:42
get url
text

On je s fanovima na društvenim mrežama podijelio zanimljivo iskustvo koje je imao posljednjih dana. Nijemac je objavio fotografiju kako bez majice hoda po zaleđenoj stazi na ekstremno niskim temeraturama, a sve kao dio kursa kojeg vodi Wim Hof, ekspert za disanje i niske temperature.

- Ovo je najteži psihički i fizički izazov koji sam ikada doživio. Zadnjih minuta nisam ništa osjećao i morao sam duboko u sebi pronaći snagu da bih nastavio Bilo je to iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Temperatura je bila -19 stepeni, vjetar je puhao 100 kilometara na sat direktno u naša lica, padali su snijeg i kiša. Naučio sam da je moje tijelo snažnije nego sam mislio - napisao je Schurrle.

Schurrle je mnoge iznenadio kada je 2020. u 29. godini života odlučio okačiti kopačke o klin. Igrao je za Mainz, Bayer Leverkusen, Chelsea, Wolfsburg, Borussiu Dortmund, Fulham, Spartak Moksvu. Za reprezentaciju Njemačke nastupio je 57 puta. Bio je član tima koji je igrao polufinale Evropskog prvenstva 2012., a dvije godine poslije okitio se naslovom prvaka svijeta u Brazilu.

Bivši njemački reprezentativac se nakon povlačenja iz fudbala posvetio porodici.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Andre Schürrle (@andreschuerrle)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Andre Schürrle (@andreschuerrle)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.