open-navfaktor-logo
search
Priprema utakmica
Sarajevo sredilo i Domžale: Trener Varešanović najavljuje pojačanja
Fudbaleri Sarajeva ostvarili su trijumf u posljednjoj pripremnoj utakmici u Sloveniji.
06.07.2023. u 19:37
get url
text

Bordo tim je slavio protiv ekipe NK Domžale sa 3:1 i tako okončao pripreme sa četiri pobjede u isto toliko mečeva uz samo jedan primljeni pogodak. Golove su postigli Varešanović, Čataković i Radović.

Mirza Varešanović, trener Sarajeva, nakon utakmice protiv Domžala kratko se osvrnuo na cijeli tok priprema i predstojeći početak sezone.

- Iza nas su odlične pripreme, maksimalno smo iskoristili prethodne dvije sedmice u Moravskim Toplicama i spremni dočekujemo evropske i ligaške utakmice. Na igračima se vidi da željno iščekuju prvu zvaničnu utakmicu, a svi smo spremni za ono što nas očekuje.

Odigrali smo četiri jake utakmice, gdje smo pokazali kvalitet i planiramo to isto prezentovati u ligi i evropskim takmičenjima. Nakon odigrane utakmice protiv Domžala krećemo za Sarajevo, gdje ćemo se nastaviti spremati za prvi evropski izazov, susret protiv Torpeda iz Kutaisija.

Zadovoljan sam odrađenim prijelaznim rokom. Pojačali smo se na deficitarnim pozicijama, te sad imamo jaku konkurenciju na svakoj poziciji. Ostaje mogućnost da ćemo još biti aktivni na tržištu, u zavisnosti šta će se dešavati u predstojećim danima - kazao je Varešanović.

Sarajevo sezonu otvara 13. jula gostovanjem kod Torpeda u Gruziji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.