open-navfaktor-logo
search
Incident u Zenici
Saopćenje iz Futsal kluba Željezničar: Bojali smo se za živote
Povodom napada na igrače Futsal kluba Željezničar nakon susreta u Zenici protiv Neimara (7:2), oglasili su se iz sarajevskog kluba putem Facebook stranice.
14.12.2021. u 11:22
get url
text

U saopćenju kluba sa Grbavice piše:

- Da je lako postati prvak, svi bi to bili!

Znali smo da nas očekuje teško gostovanje i bili smo spremni na sve izazove, ali ovo što smo preživjeli u Zenici je za zatvorske kazne, ljudi koji su takav scenarij priželjkivali i htjeli da Futsal klub Željezničar unište do kraja - poručili su iz FK Željezničar.

Iz Želje tvrde da je i MNK Neimari doprinio tome, naglasivši kako su u najavi utakmice pozivali na linč Manijaka, objasnivši kako je ta najava odmah po završetku utakmice izbrisana.

- Preciznije, pozivaju na linč Manijake, a dobro znaju da im dolazi delegacija sportista od kojih ima dosta maloljetnika u pratnji roditelja. Od samog početka nismo imali sigurnost, napadali su nas konstatntno, vrijeđali i pljuvali, a niko od organizatora domaćina nije prstom mrdnuo. Tako završava prvo poluvrijeme i mi idemo u svlačionicu, a kada smo se vratili da nastavimo utakmicu, imali smo izazov života.

Pored utakmice u kojoj se borimo za prvo mjesto u grupi, mi se i bojimo za svoje živote jer do naše klupe sjedi deseci navijača koji nas vrijeđaju, napadaju i kad naš predsjednik kluba dolazi da se suprotstavi sam toj grupi navijača, tada policija prvi put reaguje i umjesto da skloni te huligane od naše klupe da imamo bar malo sigurnosti, policija odvodi našeg predstavnika, a ostavlja huligane da nas napadaju.

VEZANI TEKST - Incident u Zenici: Iz Futsal kluba Željezničar tvrde da su napadnuti bakljama i letvama

Tada smo uveliko shvatili da su ovdje samo prevaranti koji hoće da pobijede pod cijenu da čak neko od Željinih igrača nastrada. Uprava Neimara je znala i nije osigurala našu delegaciju, a znali su i te huligane i nisu nam čak ni rekli, policija je svakog od tih huligana znala i nije reagovala.

S obzirom na to da je Gradska Arena pokrivena kamerama nema logike da nisu vidjeli taj broj huligana da im stoji na platou sa palicama i fantomkama na glavi. U momentu kada smo napadnuti neki momci su uspjeli pobjeći na ulaz, a neki u autobus i tako smo se spasili. Kada je trebala da dođe policija da nas zaštiti, oni su došli sa pendrecima da nas tuku, sportsku ekipu, i u momentu smo se opet osjetili ugroženi.

Samo sreća i smirenost naših momaka nas je spasila da nas na to sve i policija pretuče. U ovakvim okolnostima ne bi pobijedio ni Real Madrid da ga napadaju svi skupa. Čuva Bog Želju svog! - izjavili su iz sarajevskog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.