open-navfaktor-logo
search
PSG-u 90 miliona eura
Samo ljekarski pregledi dijele Neymara od novog kluba
Francuski PSG i saudijski Al-Hilal dogovorili su transfer brazilske zvijezde Neymara koji će vlasnike kluba iz Rijada bez bonusa koštati oko 90 miliona eura.
14.08.2023. u 17:33
get url
text

Neymara od novog kluba dijele samo ljekarski pregledi. Koliko će Brazilac zaraditi novca u Saudijskoj Arabiji nije poznato, ali vjeruje se da će imati znatno više od 25 miliona eura godišnje, koliko je inkasirao u PSG-u.

Ako ili kada se transfer ozvaniči, Neymar će se pridružiti mnogim zvijezdama koje su odlučile karijeru nastaviti na Bliskom istoku. Cristiano Ronaldo bio je prvi as koji je stigao u Saudijsku Arabiju, a njegovim stopama krenuli su Karim Benzema, N'Golo Kante, Sadio Mane, Marcelo Brozović i mnogi drugi.

Neymar je u PSG stigao 2017. godine iz Barcelone za rekordnih 22 miliona eura. Za PSG je odigrao 173 meča, osvojio 13 trofeja, ali ostao bez onog najvažnijeg - pehara Lige prvaka.

Boravak Neymara u Francuskoj obilježile su i brojne povrede. U martu je podvrgnut operaciji zbog koje je propustio kraj prošle sezone, ali je počeo trenirati u julu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.