open-navfaktor-logo
search
Čekaju titulu 30 godina
Salah: Došlo vrijeme da okončamo čežnju
Napadač Liverpoola Mohamed Salah izjavio je da je došlo vrijeme da njegova ekipa nakon 30 godina osvoji titulu prvaka Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).
25.06.2020. u 10:58
get url
text

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su sinoć na svome Anfieldu u 31. kolu Premier lige Crystal Palace, rezultatom 4:0, te tako došli korak bliže osvajanju titule prvaka Engleske.

Jedan od strijelaca bio je i Salah koji je poslije meča kazao da je sretan što je dao doprinos pobjedi svoga tima.

- Za osvajanje lige potrebna su nam još samo dva boda. Otkako sam došao u ovu ekipu govorio sam da želim osvojiti Premier ligu. Eto, naš grad neće morati još dugo čekati da se to i desi - kazao je 28-godišnji fudbaler iz Egipta.

Istakao je da, ukoliko Manchester City danas pobijedi Chelsea, pitanje prvaka može biti riješeno već u narednom meču sljedeće sedmice kada Liverpool igra upravo protiv Cityja.

- Prošle godine smo, također, igrali veoma dobro, ali i Manchester City je igrao jednako dobro i zasluženo je osvojio prvenstvo. Došlo je, ipak, vrijeme da okončamo čežnju za osvajanjem prvenstva nakon pauze od 30 godina - rekao je Salah.

Navijači Liverpoola čekaju na titulu čak 30 godina, budući da je njihov klub posljednji put prvak bio u sezoni 1989/1990.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.