open-navfaktor-logo
search
Ostaje u Parizu
Saga je gotova: Kylian Mbappe potpisao do 2025. godine
Saga je konačno završena. Kylian Mbappe u narednoj sezoni nosit će dres Paris Saint-Germaina.
21.05.2022. u 21:39
get url
text

Prvak Francuske objavio je da je Mbappe potpisao trogodišnji ugovor sa klubom. Francuski reprezentativni napadač stavio je potpis na ugovor koji ga za PSG veže do 30. juna 2025. godine.

- Želio bih da objavim da sam odlučio da produžim ugovor sa PSG-om, i naravno da sam oduševljen. Uvjeren sam da ovdje mogu nastaviti rasti. Također mi je drago što ću nastaviti da igram u Francuskoj, zemlji u kojoj sam rođen, gdje sam odrastao i gdje sam stekao ime.

Želio bih da zahvalim predsjedniku Naseru Al-Khelaifiju na povjerenju, razumijevanju i strpljenju. Također bih želio da se zahvalim svim navijačima, kako u Francuskoj tako i širom svijeta, na podršci, posebno posljednjih mjeseci. Zajedno, rame uz rame i ambiciozni, napravit ćemo magiju u Parizu - rekao je Mbappe.

Oduševljan je bio i Nasser Al-Khelaifi, predsjednik i izvršni direktor PSG-a.

- Kylianova posvećenost PSG-u predstavlja nevjerovatnu prekretnicu u historiji našeg kluba i prekrasan trenutak za naše navijače širom svijeta.

Nevjerovatno sam ponosan i veoma sretan zbog Mbappea, zbog naših navijača i cijele naše porodice PSG širom sveta. Zajedno će nastaviti naše divno putovanje. Za naše navijače i naš klub, pred nama su najveća poglavlja naše budućnosti - kazao je Al-Khelaifi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.