open-navfaktor-logo
search
Engleski veznjak
Sa Leicesterom senzacionalno osvojio Premier ligu, a sada u 33. godini završio karijeru
Danny Drinkwater (33), engleski fudbaler, završio je profesionalnu karijeru.
30.10.2023. u 15:13
get url
text

Veznjak koji ima tri nastupa za A reprezentaciju Engleske to je saopćio u podcastu High Performance dodavši kako je predugo imao podijeljeno mišljenje. Istovremeno je bio sretan i nesretan što igra fudbal.

- Fudbal mi je bio sve u životu od šeste godine. Pomogao mi je način na koji se situacija odvila u posljednje vrijeme. Bilo bi teže da sam igrao iz sedmice u sedmicu pa da me zaustavila povreda. Imao sam nekoliko ponuda engleskih drugoligaša, ali nisam osjetio želju - rekao je Drinkwater.

Drinkwater je prošao školu fudbala Manchester Uniteda. Bio je na posudbama u Huddersfieldu, Cardiffu, Watfordu i Barnsleyju. Leicester City kupio ga je 2012. za 900 hiljada eura i s tim je klubom 2016. godine senzacionalno osvojio Premiership.

Chelsea ga je godinu kasnije kupio za 37.9 miliona eura. Iako je ostvario transfer karijere, u londonskom klubu je tokom pet godina upisao svega 23 nastupa. Vrijeme je provodio na posudbama u Burnleyju, Aston Villi, Kasimpasi i Readingu, za koji je prošle godine odradio svoju posljednju službenu utakmicu. Vjerovao je da je važan dio ekipe i da će zbog toga dobiti ponudu engleskih prvoligaša.

Međutim, to se nije dogodilo. 

- Pitam se šta mi se dogodilo - dodao je.

- Vjerovatno je riječ o nekoliko stvari. Prvo, broj šansi koje sam dobio, a drugo su povrede te moj nedostatak strpljenja. Nisam navikao sjediti i čekati minute. Bio sam frustriran - rekao je on.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.