open-navfaktor-logo
search
Put u Široki Brijeg
Rožman: Ekipa je "gladna", nema otpisanih, nema favoriziranih
Fudbalere Sarajeva u petak čeka gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega na otvaranju osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
21.09.2023. u 12:14
get url
text

Duel ovih timova na Pecari uvijek privlači posebnu pažnju, od velikog je značaja za navijače Sarajeva zbog ubistva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, a dvije ekipe trenutno su i u ponajboljoj formi u bh. eliti, s obzirom na to da dijele prvu poziciju na tabeli.

Sarajevo ima 13 bodova, uz četiri pobjede, te po jedan remi i poraz, a Široki ima identičan broj bodova, uz meč manje i još uvijek nije iskusio gorčinu poraza.

- Radi se o ozbiljnoj ekipi, sa dosta mladosti, energije. Imaju prepoznatljiv stil, pogotovo kontinuirani napad, žele se nadigravati tako da očekujemo otvorenu utakmicu - predstavio je trener Sarajeva Simon Rožman narednog rivala.

- Znamo kakvi želimo biti, želimo se dokazivati, mislim da smo kao ekipa jako gladni da bi na svakoj utakmici pokušavali s dobrim sadržajem doći do dobrog rezultata Bitno je da svi znamo gdje želimo doći. Pohvalio bih igrače za ono što su pružili protiv Zrinjskog, ali sve to je iza nas. Dobili smo dobar odgovor da neke stvari koje smo počeli možemo i na duže staze raditi kvalitetno. Od igrača želim maksimalan pristup, da u svakoj zoni šta radimo i pogotovo da svi igrači vide da su u kadru i da su nam svi bitni - nastavio je Rožman.

Sarajevo će sredinom naredne sedmice otvoriti i takmičenje u Kupu BiH gostujućom utakmicom kod Sloge u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

- Za mene je Kup takmičenje gdje nemaš pravo na grešku. Od prve do zadnje utakmice moraš sve dobiti. Manji broj utakmica ako želiš trofej.

Na pitanje da li će pomiješati kartu protiv autsajdera, Slovenac je kazao:

- Kao u uvijek svi igrači su na raspolaganju. Niko nije otpisan, niko nije favoriziran. To nam je osnovni put Jedino što želimo napraviti je da idemo u sljedeći krug.

Napadač Renan Oliveira kaže da je zadovoljan svojim partijama.

- Kako smo i do sada govorili, trudimo se i vrijedno radimo za postignute rezultate. Najvažnije je da startamo dobro i da nastavimo da radimo kvalitetno.

Brazilac je u prošlom kolu golom iz penala prelomio meč protiv Zrinsjko i donio Sarajevu pobjedu. Priznaje da nije bilo lako šutirati s bijele tačke, da je postojao pritisak.

- Naravno. Dešava se penal u 90. minuti. Svi bi osjetili pritisak...Ali ovo je naš posao i od nas se očekuje da preuzmemo odgovornost. Ne mogu riječima opisati kako sam se osjećao. Uopšte ne mogu opisati taj osjećaj, jer je to "high level".

Oliveira ima u dobrom sjećanju gostovanje u Širokom Brijegu.

- Ne znamo puno o timu zato što su i oni prošli kroz iste promjene kao i mi. Od njih očekujemo jednu dobru utakmicu, pogotovo što igraju na domaćem terenu. Za mene je jako važno da zaigram ponovo na stadionu na kojem sam postigao svoj prvi pogodak u Premijer ligi BiH. Ovaj put dat ću sve od sebe da rezultat bude još bolji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.