open-navfaktor-logo
search
Teško gostovanje
Rožman: Borcu respekt, ali brinemo o sebi i od prve sekunde idemo "na glavu"
Za pojedine premijerligaše nastavak prvenstva poslije reprezentativne pauze stiže brže zbog "repova" i odgođenih utakmica.
17.10.2023. u 18:43
get url
text

Tako će Borac i Sarajevo na teren već sutra, kada je na rasporedu njihov zaostali dvoboj iz drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Sarajeva Simon Rožman kazao je da je reprezentativna pauza u prvoj sedmici iskorištena na popravljanju fizičke spreme, a onda i popravljanju ostalih stvari u igri.

Dodao je da postoji i malih peh s povredama, a da su igrači koji su zdravi u jako dobrom stanju.

- U prvom redu najviše brinemo o sebi. Za nas je to najbitnije. S druge stane Borac jako respektiramo, jako dobro igaju kući, kompaktni su, linije im dosta skupa stoje, ali mislim da smo našli segmente igre gdje bi morali naći dovoljno prostora za sebe - rekao je Rožman i istakao da je lider na tabeli opasan po bokovima, ali da je Sarajevo mnogo toga napravilo u pripremi da ubačaja sa strana bude što manje.

- Dobro smo spremni, od prve sekunde idemo na glavu pa ćemo na kraju utakmice biti pametniji, šta je bilo dobro, šta ne - dodao je Rožman.

On se zahvalio navijačima što će podržati tim i u Banjoj Luci.

- Zamolio bih navijače da momcima daju podršku kad ne bude sve čisto, sve idealno. S druge strane želio bih da moglu gledati cijeli meč u Banjoj Luci, a ne kao u Širokom Brijegu. Kad smo svi zajedno onda imamo 12 igrača na terenu, a onda je to puno lakše - zaključio je Slovenac.

Borac i Sarajevo sastaju se sutra od 19 sati. Meč sudi Mateo Musa iz Čitluka.

Banjalučani su lideri na tabeli sa 24 boda, Sarajevo i Široki Brijeg imaju po 19, Zrinjski 18, a Velež 17 bodova.

Sutra u Mostaru gradski derbi igraju Zrinjski i Velež.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.