open-navfaktor-logo
search
Legendarni Brazilac
Roberto Carlos: Niko nije bolji od "Il Fenomena", ni Cristiano, ni Messi, ni Neymar
Roberto Carlos, Brazilac o čijim partijama na lijevom beku i razornom udarcu je rečeno mnogo toga, a on smatra da je njegov bivši saigrač i reprezentativni kolega ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.
18.05.2020. u 17:49
get url
text

Naravno riječ je o Ronaldu, onom pravom kako to mnogi vole reći. Prema mišljenju bivšeg fudbalera Reala njegov zemlja je bolji od dvojice velikana za koje često pišu i govore da su najboljih svih vremena.

- Ronaldo se uvijek isticao na treningu. On je bio najbolji. Nikad neće postojati drugi Ronaldo "Il Fenomeno" - rekao je Carlos za Goal.

Iako je nekoliko godina nakon odlaska brazilskog napadača u Real stigao Cristiano Ronaldo, Roberto Carlos se nije dao pokolebati.

- Ni on, ni Messi, ni Neymar... Pravi je Ronaldo jedinstven. On je mogao sve, bez obzira što su prije napadači bili manje zaštićeni i što je bilo teže zabiti gol - naglasio je proslavljeni Brazilac.

- Saznao sam koliko je nezaustavljiv kad je došao u Madrid, ali mnogi ljudi nisu. Iznenadio je dosta njih. Imali smo čudesnu atmosferu u klubu. Iako su tada igrale veličine, bila je to grupa sjajnih ljudi. Bili smo odlični prijatelji i još smo uvijek. Real je bio veći od bilo čijeg ega - dodao je Carlos.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.