open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Rendulić predlaže promjenu: Pravila nas ne stavljaju u isti koš
Sa pet sati zakašnjenja iz Zračne luke Mostar za Linz je poletio avion sa igračima, stručnim štabom i delegacijom Zrinjskog. Bh. prvak u fudbalu sutra u Austriji igra prvi susret play-offa UEFA Evropske lige protiv domaćeg LASK-a.
23.08.2023. u 15:50
get url
text

Nedavna eliminacija Breidablika, a zatim i pobjeda na otvaranju sezone u domaćem šampionatu, napunili su samopouzdanjem igrače Zrinjskog, koji iz dvomeča sa LASK-om žele izaći kao pobjednici. Nakon izborene barem grupne faze Konferencijske lige, pritisak je mnogo manji, ali daleko od toga da smije doći do opuštanja.

- Jeste da smo osigurali Evropu, ali svakako ne putujemo bez ambicija. Naša ambicija je pružiti dobru igru i pokušati proći. Treba jasno i glasno reći da je Linz favorit, ali ne bi bilo prvi put da favorit izgubi. Spremni smo. Imamo određenih problema sa sastavom - kartoni i povrede, ali svi koji su zdravi će dati sve od sebe za dobar rezultat - izjavio je pred polazak trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

U timu neće biti povrijeđenog Slobodana Jakovljevića i Hrvoja Barišića, koji ima žute kartone.

- Moram reći da nas pravila koja se odnose na žute kartone ne stavljaju u isti "koš". Linz ulazi čist, a ovo je nama sedma utakmica i time u startu nismo u istom "košu". Moja sugestija je da se razmisli o promjeni pravila, ako već nismo favoriti. Svi koji su zdravi će dati sve od sebe da se prikažemo u dobrom svjetlu, te da ostvarimo željeni rezultat - dodao je Rendulić.

Optimizam vlada i među igračima Zrinjskog.

- Određeni pritisak je pao s naših leđa. Ipak, nećemo biti opušteni, jer želimo prije svega Zrinjski i fudbal u Bosni i Hercegovini predstaviti na najvišem nivou. Maksimalno smo spremni, proučili smo protivnika i nadam se da ćemo iskoristiti mane koje imaju u svojoj igri - rekao je prvotimac bh. prvaka Damir Zlomislić.

Utakmica LASK – Zrinjski na programu je sutra s početkom od 21 sat na stadionu u Linzu, a pravdu će dijeliti sudijska trojka iz Izraela predvođena Orelom Grinfildom. Revanš će se igrati za sedam dan u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.