open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Rendulić otkrio da je Bilbija igrao sa napuknutim rebrom, šta je "zamjerio" Ćorluki i Ćužeu
Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog, nije mogao biti zadovoljan ishodom prvog meča drugog pretkola Lige evropskih prvaka.  
25.07.2023. u 23:15
get url
text

VEZANI TEKST - Zrinjski nesretno izgubio od Slovana, ali nije bez šansi u Bratislavi

Mostarci su Pod Bijelim brijegom izgubili od Slovana sa 0:1, ali nisu bez šansi u revanšu. I večeras su, uprkos mnogim problemima, nadigrali Slovake, ali su izostali golovi...   

- Moram reći da smo kontrolisali događaje na terenu od prve do posljednje minute. Ali nismo uspjeli poentirati. Oni su iz jedne naše greške zabili gol. Nemam šta zamjeriti svojim igračima. Pružili su maksimum, ali nažalost nismo uspjeli danas - kazao je Rendulić za Arena Sport dodavši:

- Gurnuli smo Bilbiju koji ima napuknuto rebro. Sve smo dali u napad. I Ćorluka je mogao odigrati povratnu (pogodio stativu), ali nije. To smo sve skupo platili. I Ćuže je mogao završiti lijevom nogom... Danas smo vidjeli da možemo, da ništa nije gotovo. Zašto ne bismo dobili u Bratislavi i prošli dalje.

U drugoj utakmici nećemo kalkulisati. Ako želimo proći dalje, moramo pobijediti. I nadam se da ćemo proći dalje - zaključio je trener Plemića.

Revanš se igra narednog utorka u Bratislavi uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.