open-navfaktor-logo
search
Borba za trofej
Rendulić: Ne očekujem ljepoticu, nego mušku utakmicu, razliku moramo izbrisati iz memorije
Mostarski rivali Zrinjski i Velež sutra od 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici igraju finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine.
16.05.2023. u 11:33
get url
text

VEZANI TEKST - Mostarsko finale: Zrinjski za prestiž, Velež za Evropu i milione

Zrinjski meč dočekuje kao favorit, s osvojenim naslovom prvaka Bosne i Hercegovine i ciljem da se domogne duple krune. Veležu bi trofej garantovao izlazak u Evropu, što je dovoljan motiv.

Oba kluba od nezavisnosti naše države trofej Kupa BiH osvajali po jednom.

- Finale Kupa je utakmica koja se uvijek željno iščekuje i sigurno da je to praznik fudbala. Nadam se da će proteći u sportskoj i fer igri, sportskom i fer navijanju. Mi ćemo dati sve od sebe da se prezentiramo u najboljem mogućem svjetlu, da pokažemo dobru igru i osvojimo dvostruku krunu, što je i cilj - najavio je mostarski derbi trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Hrvatski stručnjak smatra da u ovakvim utakmicama treba zaboraviti na trenutnu formu i sve drugo jer odluka pada u 90 minuta.

- Nema favorita, finale je Kupa, jedna utakmica. Treba zaboraviti na trenutnu formu, nedavne rezultate. Utakmica će biti sama po sebi specifična jer igraju dva kluba iz istog grada. Očekujem više takmičarsku, tvrdu, agresivnu, mušku utakmicu, više nego neku ljepoticu. U toj igri nadam se da ćemo mi izaći kao pobjednici - dodao je Rendulić.

Zrinjski je u boljoj formi od Veleža, duel dočekuje pun samopouzdanja. Uostalom, Zrinjki je u sva tri ovosezonska obračuna s gradskim rivalom izlazio kao pobjednik.

- Ako povlačimo paralelu iz prvenstva rezultati sugeriraju da smo u boljem momentu nego Velež. Opet ponavljam, jedna utakmica, mnogo će zavisiti od trenutka, ins piracije... Moramo biti maksimalno fokusirani, izbrisati iz memorije razliku. Sutra je novi dan, nova utakmica, šanse su podjednake - smatra Rendulić.

Trener Zrinjskog na raspolaganju ima sve igrače, nedavno je iz povrede izašao Mario Tičinović, ali će on, vjerovatno, šansu čekati s klupe.

Rendulić je mišljenja da je teško očekivati da ga kolega Jusufbegović može nekako iznenaditi i da je ista situacija na drugoj strani, jer se ekipe odlično poznaju, igrale su jedna protiv druge, odgledano je mnogo utakmica...

O Veležu je rekao da se radi o čvrstoj, dobroj i agresivnoj ekipi.

- Ne treba suditi po posljednjih pet-šest utakmica gdje Velež nije pokazao ono što objektivno može. Sigurno se radi o čvrstoj, dobroj i agresivnoj ekipi i to su im aduti na kojima će graditi sutrašnju utakmicu - zaključio je Rendulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.