open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Rendulić: Čestitke Slovanu na prolasku, za nijansu su bili bolji
Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog, čestitao je Slovanu na plasmanu u treće pretkolo Lige prvaka.  
02.08.2023. u 08:17
get url
text

Mostarci su sinoć u Bratislavi remizirali sa Slovanom 2:2, ali su sa ukupnih 2:3 ispali iz borbe za elitno klupsko takmičenje.

- Što se tiče utakmice, treba čestitati timu Slovana na prolasku. Kada se zbroje dvije utakmice, treba biti ipak pošten i reći da je za nijansu bio bolji protivnik i ide dalje.

Ono što je razlika u odnosu na Slovan i nas, jeste da na ovom nivou moraš imati duel i imati agresivnost. Mi to nismo imali, pogotovo u uvodnih 15 minuta.

Praktički još nismo bili ni počeli, a već smo imali 1:0, to je usmjerilo utakmicu - kazao je Rendulić, pa nastavio: 

- Na kraju smo nagrađeni sa dva gola, ali na žalost to nije bilo dovoljno. Ne raduje me činjenica da smo primili dva gola iz prekida. Slovan nije ista ekopa sa Weissom i Kuckom i bez njih. Pridonose igri Slovana i dva ključna igrača.

Moram pohvaliti svoje momke, koji su odigrali do kraja hrabro i nisu se predavali. Da je bilo još tri, četiri minute, ne kažem da bi zabili gol, ali bi stavili Slovan pod još veći pritisak - dodao je strateg Plemića.

Prvak BiH će nastaviti borbu u Evropi, jer će u trećem pretkolu Evropske lige igrati protiv poraženog iz duela Kopenhagen - Breidablik (Danci u prvom meču slavili sa 2:0).

- Mi imamo još minimalno četiri utakmice. Nadam se da ćemo sljedeću utakmicu prikazati igru kakvu smo prikazali večeras kod 2:0, vjerujem da ćemo sljedećeg protivnika preskočiti - zaključio je Rendulić na konferenciji za medije poslije susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.