open-navfaktor-logo
search
Portal Sofascore
Rendgen: Koji Zmaj je najbolje ocijenjen, a ko je podbacio?
Miralem Pjanić s ocjenom 7.4 prema portalu Sofascore bio je najbolji bh. fudbaler u trijumfu protiv Lihtenštajna rezultatom 2:1 u petom kolu grupe J kvalifikacija za EURO.
09.09.2023. u 00:05
get url
text

Pjanić je igrao 74 minute. "Rendgen" portala Sofascore kaže da je Pjanić imao 55 dodira s loptom, 39 tačnih dodavanja (91 posto), dva uspješna centaršuta, dvije uspješne duge lopte i jedno ključno dodavanje.

Desetka bh. tima osvojila je tri duela na tlu, a izgubio je 10 posjeda, a imao dvije oduzete lopte.

Iza Pjanića je Nemanja Bilbija s ocjenom 7.3. Napadač Zrinjskog imao je asistenciju, dva udarca u okvir gola. dva udarca van okvira i jednu "promašenu veliku priliku". Imao je i 21 dodir, osam od devet tačnih dodavanja, dva osvojena duela na tlu, dva osvojena zrčačna duela...

Edin Džeko dobio je ocjenu 7.1. On je jedini strijelac u bh. timu. Imao je samo jedan udarac u okvir gola, dok je jedan njegov pokušaj otišao pored gola. Imao je tri uspješna driblinga i jednu promašenu priliku, ukupno 47 dodira s loptom, 18 tačnih dodavanja iz 26 pokušaja, sedam dobijenih duela...

Golman Ibrahim Šehić zaradio je ocjenu 6.6, Hrvoje Miličević, Dennis Hadžikadunić i Ermedin Demirović 6.9, Sead Kolašinac i Adi Nalić 6.7, Rade Krunić 6.6, a Amar Dedić 6.3.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.